Reith, Mulder en Laudy zegevieren in Groningen

Jesse Reith is Nederlands Kampioen wielrennen voor Journalisten geworden. In de B-categorie pakte Loek Mulder het roodwitblauw. Bij de dames greep Jeanine de macht in de straten van Groningen.

Op een beeldschoon parcours in het centrum van Groningen sprong na twee omlopen een kopgroep van vijf weg uit het peloton. Het vijftal bleef tot en met de finishlijn weg, mede vanwege het feit dat er alleen A-renners in de kopgroep zaten.

Ondertussen wist Jeanine Laudy de concurrentie achter zich te laten en bleef Loek Mulder zijn concurrenten Lars Goerres en Pieter Atsma voor. Zij betraden even later met een brede glimlach het podium, dat dankzij de Healthy Ageing Tour gerealiseerd was.

Met nog twee ronden te gaan probeerden onder andere Erik van Lakerveld en Martin de Vries een sprint om de titel te ontlopen. Met name op de kasseienstroken werd meerdere malen aangezet.

Dit was zonder succes. Jesse Reith pareerde elke aanval en kaapte het roodwitblauw nipt voor de neus van Willem Sipkema weg. Derde werd Sjors Beukeboom.

Uitslagen NK Journalisten 2018