NK wielrennen voor Journalisten keert terug op 2 oktober

Het Nederlands kampioenschap wielrennen voor journalisten vindt dit jaar plaats op 2 oktober in Zwanenburg. Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus gaan zij die werkzaam zijn in de media eindelijk weer de strijd aan om de rood-wit-blauwe trui.

Het Ready2Race-programma van Team Jumbo-Visma is dit jaar de gastheer van het NK. Iedereen die werkzaam is in de media kan zich inschrijven voor het Nederlands kampioenschap: schrijvende journalisten, cameramannen en cameravrouwen, presentatoren, fotografen, et cetera.

Ook dit jaar zijn er vier categorieën: M1 (tot 45 jaar), M2 (45 tot 60 jaar), M3 (60+ jaar), en een vrouwencategorie. Later wordt bepaald of enkele categorieën tegelijk de baan op gaan en communiceert de organisatie over de starttijden.

Er wordt gekoerst op het wielerterrein van de Halfwegse Sportclub de Bataaf, nabij Amsterdam. De wielerbaan heeft een lengte van 1.3 kilometer.

De vorige editie vond plaats in Boxmeer, in 2019. Destijds won Elias de Bruijne in de M1-categorie, koerste Rodrick de Munnik naar de titel in de M2-categorie, zegevierde Leendert Pot bij de M3 en knalde Nicole van Batenburg naar het rood-wit-blauw bij de vrouwen.

Dit jaar bedraagt het inschrijvingsgeld tien euro om de organisatie en de website te bekostigen. Voor alle deelnemers stelt de organisatie in samenwerking met partners een goodiebag samen.

Volg het NK Journalisten op Facebook of Twitter om bij te blijven over het evenement. Inschrijven kan op www.nkjournalisten.nl. De inschrijving is reeds geopend.